Biografie

“Vanavond zijn zij bereid om met beukende drums, ronkende bas en logge gitaren een muurtje neer te zetten waarbij vergeleken de klaagmuur in Jerusalem een hele kleine jongen is. In het verleden lieten zij bezoekers van hun shows een notariële akte ondertekenen om gevrijwaard te blijven van herstelbetalingen inzake gehoorbeschadigingen.” – De Ondergrondse –

Taster maakt dikke gitaarrock zoals je dat vooral in de jaren ’90 hoorde. De mannen vinden dan ook dat de beste muziek in die periode gemaakt is en dat vind je zeker terug in de nummers van Taster. Invloeden van bands als Helmet, Kyuss, Smashing Pumpkins, Foo Fighters & Stone Temple Pilots zijn duidelijk hoorbaar.

Zodra je deze mannen op een podium neerzet, zal de energie van de catchy gitaarloopjes en refreintjes in de koppen van de luisteraars gaan zitten en ondertussen wordt het steeds lastiger om hoofd en voeten stil te houden. Reden genoeg voor Taster om die nummers eens op plaat te gaan zetten. Het jaar 2019 stond in het teken van schrijven van nieuw materiaal en het in eigen beheer opnemen van nummers. In februari van 2020 komt de EP genaamd ‘Dear Space’ uit op Spotify, voor Taster een ware mijlpaal in het bestaan van de band.

Met de single ‘Something to Rewind’ scoorde Taster al eens prima in de Indie Chart (hoogste notering was een 12e plaats, waarbij Taster de lijst moest delen met mensen als Drive Like Maria, Elle Bandita, Miss Montreal en Bertolf) en hoopt de band met de in maart uit te brengen single ‘Phantom Leaf’ opnieuw de hitlijst te bestormen.

%d bloggers liken dit: